Operational Lease zakelijk aftrekbaar

Inhoudsopgave 


Is Operational Lease zakelijk aftrekbaar?

Bij Operational Lease ben je niet de officiële eigenaar van de auto. Je kunt Operational Lease dan ook het beste vergelijken met het huren van een zakelijke auto voor een langere periode. Voor het gebruik van de auto betaal je een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Dit houdt in dat de leaseauto niet tot het vermogen van je onderneming wordt gerekend en dus ook niet op je zakelijke balans komt te staan. Hierdoor wordt Operational Lease zakelijk beschouwd als dienst, wat ervoor zorgt, dat de aanschafwaarde van de leaseauto niet zakelijk aftrekbaar is en je de auto ook niet mag afschrijven.


Is bij Operational Lease btw aftrekbaar?

Btw is een zakelijke belasting die ondernemers betalen over de omzet. Over de maandelijkse leasekosten die je bij Operational Lease zakelijk betaalt, wordt 21% btw in rekening gebracht. Als jouw onderneming btw-plichtig is, is deze btw net als die op de overige gebruikskosten gewoon zakelijk aftrekbaar.

Vrijstelling van btw

Het kan natuurlijk zijn dat je als ondernemer bent vrijgesteld van btw. Dan mag je geen btw berekenen over jouw facturen en zijn de kosten die jij maakt ook niet zakelijk aftrekbaar. In dat geval is het dus ook niet mogelijk om de btw die je betaalt over de lease- en gebruikskosten fiscaal te verrekenen.


Welke kosten zijn bij Operational Lease zakelijk aftrekbaar? 

In de meeste gevallen is bij Operational Lease de leasemaatschappij verantwoordelijk voor alle kosten die jij met de leaseauto maakt. Daarom zijn deze kosten ook niet zakelijk aftrekbaar. De leasekosten zelf zijn net als de overige gebruikskosten, zoals brandstof, parkeerkosten en het wassen van de auto, bij Operational Lease wel zakelijk aftrekbaar.


Hoe zit het met btw bij privégebruik?

Btw is een zakelijke belasting. Wil je zakelijk een auto leasen en deze ook privé gebruiken? Dan betaal je bijtelling op je inkomen en kun je te maken krijgen met een correctie in de btw. 

Bekijk ons Operational Lease aanbod

Nu je weet wat Operational Lease zakelijk jou te bieden heeft, is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar dé ultieme zakelijke auto of bedrijfswagen. Misschien heb je er al één op het oog, of heb je juist nog geen enkel idee. Bij ons vind je een breed aanbod Full Operational Lease modellen, waar jij voor een vast bedrag per maand onbezorgd van kunt genieten. En ben je op zoek naar een bepaald model in een specifieke uitvoering of kleur? Dan gaan we graag voor je op zoek.

Bekijk hier ons Operational Lease aanbod

Met 8 vestigingen in regio
Utrecht altijd in de buurt bij
schade en onderhoud.

Wil je een proefrit
maken? Dat is bij ons
geen probleem.

Bij pech helpen onze
eigen monteurs
je snel weer op weg.

Een ruime keuze
uit nieuwe en jong
gebruikte modellen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Wat gaat er in 2023 veranderen voor leaserijders?

Lees meer

Besparen op je brandstofkosten? Dit zijn de 8 beste tips.

Lees meer

Een zakelijke keuze. Wat is goedkoper, elektrisch of hybride rijden?

Lees meer

Beslagen autoruiten? Dit zijn de 6 beste tips om het te voorkomen.

Lees meer
Direct contact