Wat is Operational Lease zakelijk?

Inhoudsopgave


Operational Lease zakelijk, wat is dat?

Operational Lease is een leasevorm, waarbij je kiest voor het leasen van een zakelijke auto of bedrijfswagen, maar de leasemaatschappij de investering op zich neemt. Het grootste kenmerk van Operational Lease zakelijk is dan ook dat je gedurende de looptijd geen eigenaar bent van de auto, maar gebruiker. Dit betekent dat je de leaseauto niet op de bedrijfsbalans hebt staan, waardoor je de mogelijkheid hebt om je start- of werkkapitaal te investeren in andere zaken. Daarnaast draagt de leasemaatschappij het restwaarderisico en ligt deze niet bij jou als gebruiker.

Bij Operational Lease zakelijk wordt vaak onderscheid gemaakt tussen twee soorten, namelijk Netto Operational Lease en Full Operational Lease. Dit maakt het mogelijk om de manier van leasen perfect af te stemmen op de wensen en behoeften van jou en je onderneming. 


Wat is Netto Operational Lease

Netto Operational Lease is vergelijkbaar met huurkoop, waarbij je aan het einde van het leasecontract de mogelijkheid hebt om eigenaar van je zakelijke leaseauto te worden. Bij Netto Operational Lease zijn de kosten voor rente, afschrijving en wegenbelasting in de leaseovereenkomst opgenomen. De aanvullende diensten, zoals reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer en verzekering zijn voor eigen rekening. Daarnaast ben je ook zelf verantwoordelijk voor de administratie van motorrijtuigenbelasting, brandstofkosten en schadebeheer. De maandelijkse kosten zijn daarom bij Netto Operational Lease vaak ook lager dan bij Full Operational Lease.


Wat is Full Operational Lease

Full Operational Lease, ook wel Operational Lease zakelijk genoemd, is de meest gebruikte zakelijke leasevorm in Nederland. Niet zo gek, want het biedt een alles-in-één oplossing waarbij jij als zakelijke rijder volledig wordt ontzorgd. Met Full Operational Lease huur je een zakelijke auto of bedrijfswagen naar keuze, de leasemaatschappij neemt de investering voor haar rekening. Hierdoor is de leasemaatschappij zowel juridisch en economisch eigenaar van het voertuig en verantwoordelijk voor alle financiële risico’s die hieraan verbonden zijn.

Op basis van een leasecontract met een vooraf afgesproken kilometrage en looptijd, betaal je maandelijks een vast leasetarief. In dit bedrag wat je aan de leasemaatschappij betaalt is, op brandstof-, parkeerkosten en eventuele verkeersboetes na, alles inbegrepen. De leasemaatschappij zorgt voor de aanschaf van de auto, onderhoud, reparatie, verzekering, wegenbelasting, pechhulp, vervangend vervoer, rente en afschrijving. In sommige gevallen is er zelfs de mogelijkheid om brandstofkosten in het contract te laten opnemen.

Het enige waar jij zelf rekening mee moet houden zijn de maandelijkse kosten voor het gebruik van je zakelijke auto. Het is zeker niet verplicht, maar het is bij Operational Lease zakelijk wél mogelijk om de auto of bedrijfswagen aan het eind van het looptijd over te nemen. Zeker als de deze nog steeds een belangrijke rol speelt in jouw onderneming, kun je deze voor een aantrekkelijke prijs overnemen.

Bekijk ons Operational Lease zakelijk aanbod

Nu je weet wat Operational Lease zakelijk jou te bieden heeft, is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar dé ultieme zakelijke auto of bedrijfswagen. Misschien heb je er al één op het oog, of heb je juist nog geen enkel idee. Bij ons vind je een breed aanbod Full Operational Lease modellen, waar jij voor een vast bedrag per maand onbezorgd van kunt genieten. En ben je op zoek naar een bepaald model in een specifieke uitvoering of kleur? Dan gaan we graag voor je op zoek.

Bekijk hier ons aanbod

Met 8 vestigingen in regio
Utrecht altijd in de buurt bij
schade en onderhoud.

Wil je een proefrit
maken? Dat is bij ons
geen probleem.

Bij pech helpen onze
eigen monteurs
je snel weer op weg.

Een ruime keuze
uit nieuwe en jong
gebruikte modellen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Wat gaat er in 2023 veranderen voor leaserijders?

Lees meer

Besparen op je brandstofkosten? Dit zijn de 8 beste tips.

Lees meer

Een zakelijke keuze. Wat is goedkoper, elektrisch of hybride rijden?

Lees meer

Beslagen autoruiten? Dit zijn de 6 beste tips om het te voorkomen.

Lees meer
Direct contact