Private Lease, alles wat je moet weten!

Een auto private leasen wordt ook wel het nieuwe rijden genoemd. Met Private Lease rijd je een splinternieuwe auto of fiets voor een vast bedrag per maand. Zo wordt het als particulier mogelijk je droomauto te rijden, zonder daar jarenlang voor te hoeven sparen. En het mooiste van alles is, met Private Lease ben je in veel gevallen nog goedkoper uit dan dat je een auto koopt. Zelfs als je het vergelijkt met een jong gebruikte occasion.

Maar, wat is Private Lease eigenlijk en welke kosten zitten er in het maandbedrag? Hier vindt je alles wat je moet weten als je privé een auto wilt leasen. Zo ontdek je gemakkelijk of Private Lease een leasevorm is die bij je past.

Wat is Private Lease?

Het privé leasen van een auto is de afgelopen jaren sterk in opkomst waardoor ook steeds meer partijen het aanbieden. Maar wat is Private Lease eigenlijk? Met Private Lease kun je als particulier onbezorgd rijden in een splinternieuwe auto zonder dat deze daadwerkelijk van jou is. Jij bent niet de eigenaar van de auto, maar huurt deze van een leasemaatschappij. Hiervoor ga je een private leasecontract aan voor een bepaalde periode met een looptijd van 24, 36, 48 of 60 maanden en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Om de leaseauto te mogen rijden, betaal je maandelijks een vooraf afgesproken leasetarief. Op deze manier krijg je de mogelijkheid een gloednieuwe auto naar keuze te rijden, zonder een grote investering te hoeven doen. En wanneer het leasecontract is afgelopen, lever je de auto gewoon weer in. Makkelijk toch?

Wat zit er bij privé leasen inbegrepen?

Een private leaseovereenkomst is over het algemeen zeer compleet. Zo kun jij onbezorgd genieten van je nieuwe leaseauto en hoef je verder nergens aan te denken. Wat er in een leaseovereenkomst zit is standaard het volgende:

 • Rente en afschrijving
 • All Risk autoverzekering (WA volledig casco)
 • Schadeherstel en ruitreparatie
 • Reparatie, onderhoud en banden
 • 24/7 pechhulp
 • Wegenbelasting
 • Afleverkosten
 • Vervangend vervoer binnen Nederland na 24 uur
Het enige wat je zelf nog moet betalen zijn de brandstof, eventuele verkeersboetes, parkeerkosten en het eigen risico bij niet verhaalbare schade. Dit betekent een einde aan vervelende onverwachte kosten voor reparatie en onderhoud. Daarnaast bieden wij door onze samenwerking met Friesland Lease de zekerheid van het Keurmerk Private Lease.

In tegenstelling tot zakelijke leasevormen als Operational Lease en Financial Lease verandert er bij de jaarlijkse belastingaangifte bij Private Lease verder niets. Omdat je het leasecontract privé afsluit, hoef je hiervoor geen fiscale bijtelling te betalen.

Wat zijn de voordelen van Private Lease

 • Inzicht in de kosten
 • Zorgeloos rijden
 • Geen eigen geld nodig
 • Geschikt voor senioren
 • Vaak voordeliger dan kopen

Wat zijn de nadelen van Private Lease

 • Beïnvloed je hypotheek
 • Eigen risico bij schade
 • Verlies van schadevrije jaren
 • Contractbreuk is duur
 • Vast aantal kilometers

Wat is Private Lease Occasion?

Heb je snel een betrouwbare auto nodig? Dan kan Private Lease Occasion een goede optie zijn. Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet is dat er naast het leasen van nieuwe private lease auto’s, ook occasions steeds populairder wordt. Je leaset dan een jong gebruikte tweedehands auto, met de voordelen van Private Lease. Dit kan net als het kopen van een occasion een stuk voordeliger zijn, maar is zeker niet altijd het geval. Vaak is bij Occasion Lease wel het maandtarief een stuk lager en kun je vrijwel direct wegrijden in je nieuwe leaseauto. Ideaal als je nog niet precies weet hoe jouw persoonlijke situatie er over een aantal jaar uitziet.

Bekijk ons Private Lease aanbod

Nu je weet dat Private Lease de leasevorm is die bij je past, kan de zoektocht naar de ideale auto beginnen. Misschien heb je er al één op het oog, of heb je juist nog geen enkel idee. Bij ons vind je een breed aanbod nieuwe Private Lease modellen, waar jij voor een vast bedrag per maand onbezorgd van kunt genieten. En staat jouw droomauto er niet tussen? Dan gaan we graag voor je op zoek.

Bekijk hier het aanbod

Met 8 vestigingen in regio
Utrecht altijd in de buurt bij
schade en onderhoud.

Wil je een proefrit
maken? Dat is bij ons
geen probleem.

Bij pech helpen onze
eigen monteurs
je snel weer op weg.

Een ruime keuze
uit nieuwe en jong
gebruikte modellen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Wat gaat er in 2023 veranderen voor leaserijders?

Lees meer

Besparen op je brandstofkosten? Dit zijn de 8 beste tips.

Lees meer

Een zakelijke keuze. Wat is goedkoper, elektrisch of hybride rijden?

Lees meer

Beslagen autoruiten? Dit zijn de 6 beste tips om het te voorkomen.

Lees meer
Direct contact