Voor- en nadelen Financial Lease

Inhoudsopgave


De voordelen van Financial Lease

Veel ondernemers kiezen voor Financial Lease om een zakelijke auto of bedrijfswagen aan te schaffen. Dit komt omdat Financial Lease een aantal interessante voordelen biedt.

  • Je bent direct eigenaar van de auto;
  • Je hebt meer financiėle ruimte;
  • Je profiteert van diverse fiscale en financiėle voordelen;
  • Je bepaalt zelf je termijnbedrag;
  • Je betaalt niet voor onnodige servicekosten.

Nadelen van Financial Lease

Zitten er ook nadelen aan Financial Lease? Voordat je besluit te kiezen voor Financial Lease, willen we je ook graag een aantal nadelen voorleggen waar je rekening mee moet houden.

  • Een nadeel is dat de leaseauto of bedrijfswagen bij Financial Lease op de balans komt te staan. Bij andere leasevormen, zoals bijvoorbeeld Operational Lease, is dit niet het geval. Dit kan voor een startend ondernemer of zzp’er gezien worden als nadeel van Financial Lease. Maar ook als je een nieuwe auto zou kopen, komt deze op de balans te staan. In dat opzicht maakt het dus geen verschil.
  • Bij Financial Lease ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten die niet in het leasecontract zijn opgenomen. Denk hierbij aan de verzekering, reparatie en onderhoud. Dit kan aan de ene kant nadelig zijn, maar misschien ook juist wel een voordeel. Zo betaal je met Financial Lease nooit voor service waar je geen gebruik van maakt. Daarnaast kun je zelf bepalen waar je de leaseauto verzekert en door wie je het onderhoud laat uitvoeren.
  • Een ander nadeel van Financial Lease is dat er aan het lenen van geld kosten verbonden zijn, namelijk rente. Tegenover dit nadeel staat dat je door het lenen van geld vrij bent in de besteding van je eigen vermogen. Door dit te investeren in voorraad of de groei van je onderneming, kun je juist weer meer geld verdienen. Zo is het voor jou een afweging: verdien ik met mijn eigen middelen meer dan de kosten van een financiering?

Bekijk ons Operational Lease aanbod

Nu je weet wat Financial Lease betekent, kan de zoektocht naar de ideale auto beginnen. Misschien heb je er al één op het oog, of heb je juist nog geen enkel idee. Bij ons vind je een breed aanbod nieuwe Financial Lease modellen, waar jij voor een vast bedrag per maand onbezorgd van kunt genieten. En staat jouw droomauto er niet tussen? Dan gaan we graag voor je op zoek.

Bekijk hier het aanbod!

Met 8 vestigingen in regio
Utrecht altijd in de buurt bij
schade en onderhoud.

Wil je een proefrit
maken? Dat is bij ons
geen probleem.

Bij pech helpen onze
eigen monteurs
je snel weer op weg.

Een ruime keuze
uit nieuwe en jong
gebruikte modellen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Wat gaat er in 2023 veranderen voor leaserijders?

Lees meer

Besparen op je brandstofkosten? Dit zijn de 8 beste tips.

Lees meer

Een zakelijke keuze. Wat is goedkoper, elektrisch of hybride rijden?

Lees meer

Beslagen autoruiten? Dit zijn de 6 beste tips om het te voorkomen.

Lees meer
Direct contact