Financial Lease betekenis

Inhoudsopgave


Wat betekent Financial Lease zakelijk?

Wat is Financial Lease zakelijk eigenlijk? Financial Lease is een zakelijke leasevorm waarmee je op toegankelijke wijze een auto kunt aanschaffen voor je onderneming. Dankzij Financial Lease hoef je niet in één keer een grote investering te doen, om toch in een nieuwe representatieve zakelijke auto of bedrijfswagen aan te schaffen. Ideaal voor de zzp’er of startende ondernemer die een nieuwe auto wil kopen zonder in één keer een grote investering te moeten doen.

Door middel van Financial Lease koop je als het ware een zakelijke auto op afbetaling. Deze vorm van leasen is dan ook het beste te vergelijken met het kopen van een huis: je sluit een hypotheek af en bent direct eigenaar van de woning. Het huis blijft onderpand van de bank. Dit geldt ook de aanschaf van een auto middels Financial Lease. Het aankoopbedrag wordt door de bank gefinancierd, en je bent als klant direct de economische eigenaar van het geleasede bedrijfsmiddel. De bank krijgt het juridische eigendom en behoud deze totdat alle termijnen uit de financieringsovereenkomst zijn voldaan.


Hoe werkt Financial Lease

Financial Lease wordt dan ook gezien als een driepartijenovereenkomst tussen klant, leasemaatschappij en de bank. De leasemaatschappij levert de auto of bedrijfswagen en draagt het economische eigendom over aan de ondernemer. De leasemaatschappij krijgt het aankoopbedrag van de bank en draagt na betaling het juridische eigendom daaraan over. Jij als ondernemer betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing aan de kredietverstrekker. Zodra de financiering volledig is afgelost, heb jij het juridische eigendomsrecht. Vanaf dat moment ben je 100% eigenaar van de auto. Je hoeft deze niet meer in te leveren wat betekent dat het maandbedrag dat je betaalt, een investering is in jouw eigen auto.


Wat is Financial Lease particulier? 

Om als particulier een Financial Lease af te kunnen sluiten, heb je een KVK-nummer nodig. Heb je deze niet? Dan is Financial Lease helaas niet mogelijk.

Als particulier zonder KVK-nummer kun je wel in aanmerking komen voor een andere leasevorm, zoals bijvoorbeeld Private Lease. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand en krijg je ook als particulier de mogelijkheid om in een nieuwe of jong gebruikte auto te rijden.

Huurkoop 

Toch zijn er enkele aanbieders die particulieren een huurkoopcontract aanbieden. Dit wordt ook wel gezien als Financial Lease particulier. Je wordt pas eigenaar van de auto, als de looptijd van het leasecontract is afgelopen. Hierdoor zijn de maandlasten tijdens de huurkoop veel hoger dan bij Private Lease. Om als particulier op deze manier een auto aan te schaffen wordt dan ook sterk afgeraden. In de meeste gevallen is een goedkope persoonlijke lening een beter alternatief. Op deze manier ben je vaak duizenden euro’s goedkoper uit en is de auto direct helemaal van jou. 

Bekijk ons Financial Lease aanbod

Nu je weet wat Financial Lease betekent, kan de zoektocht naar de ideale auto beginnen. Misschien heb je er al één op het oog, of heb je juist nog geen enkel idee. Bij ons vind je een breed aanbod nieuwe Financial Lease modellen, waar jij voor een vast bedrag per maand onbezorgd van kunt genieten. En staat jouw droomauto er niet tussen? Dan gaan we graag voor je op zoek.

Bekijk hier het aanbod

Met 8 vestigingen in regio
Utrecht altijd in de buurt bij
schade en onderhoud.

Wil je een proefrit
maken? Dat is bij ons
geen probleem.

Bij pech helpen onze
eigen monteurs
je snel weer op weg.

Een ruime keuze
uit nieuwe en jong
gebruikte modellen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Wat gaat er in 2023 veranderen voor leaserijders?

Lees meer

Besparen op je brandstofkosten? Dit zijn de 8 beste tips.

Lees meer

Een zakelijke keuze. Wat is goedkoper, elektrisch of hybride rijden?

Lees meer

Beslagen autoruiten? Dit zijn de 6 beste tips om het te voorkomen.

Lees meer
Direct contact